Predstavnik Ministarstva zdravlja posetio Dom zdravlja Novi Pazar

483

Dom zdravlja Novi Pazar posetio je danas Predrag Životić, koordinator za grantove, iz Jedinice za koordinaciju projekta pri Ministarstvu zdravlja, gdje se sastao sa direktorom ove ustanove kao i sa članovima tima iz projekta. Životić se takođe upoznao sa opremom koja je dodeljena novopazarskom Domu zdravlja kroz projekat “Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije” preko Vlade Republike Srbije iz sredstava zajma Svetske banke.

 

Novopazarski Dom zdravlja se u julu prošle godine prijavio za javni poziv koji je bio raspisan od Ministarstva zdravlja Republike Srbije i tom prilikom omugućena su mu sredstva koja su iskorišćena za dječiji dispanzer, konkretno za kupovinu koloskopa i mikroskopa. Tim povodom Dom zdravlja je danas posjetio Predrag Životić, koordinator za grantove, iz Jedinice za koordinaciju projekta pri Ministarstvu zdravlja u cilju redovnog praćenja i konsultacija projekta. Životić je istakao da oprema koja je kupljena od dobijenih sredstava od velikog značaja prvenstveno za građanke Novog Pazara.

Vrijednost projekta je 3 miliona i 500 hiljada dinara i od sredstava 30 % ide za opremu, 30% za stimulaciju i ostalo je za edikucaiju i pribor. Predstavnici Doma zdravlja dodaju da će oprema koja je kupljena od ovih sredstava će imati veliki značaj u budućnosti, a jedna od koristi je rano otkrivanje raka grlića materice.

 

Projekatom “Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije” preko Vlade Republike Srbije iz zajma Svjetske banke obuhvaćena su 83 Doma zdravlja u Srbiji.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.