Poplava u Prijepolju! Izlila se rijeka uslijed padavina!

485

Desetak kuća sa imanjima u prijepoljskom naselju Begluci poplavljeno je jutros uslijed izlivanja rječice Seljašnice čiji porast je izazvala velika količina padavina.

U posljednjih 24 sata u Prijepolju je palo oko 50 litara kiše zbog kojih je došlo do problema u Beglucima gdje se narod organizovao da koliko-toliko odbrani svoja dobra od vode dok komunalno preduzeće ne dopremi džakove sa pijeskom.

Osim domaćinstava, u čije prostorije je prodrla voda, poplavljen je i jedan veliki voćnjak sa druge strane Seljašnice.

Kako tvrde mještani Begluka, koji su morali na sigurno da prenesu dio svog pokućstva, za poplavu je kriva loše izgrađena kanalizacija u naselju.

Kako kažu, ljetos kada su izvođeni radovi na kanalizacionoj mreži uklonjeni su panjevi koji su predstavljali prirodni bedem i pobacani u rijeku, što je nabujaloj vodi otvorilo put da lako poplavi njihova domaćinstva.

U opštini Prijepolje kažu da su Begluci i ranije plavili zbog izlivanja Seljašnice, ali nikada ovoliko.

Ovde objašnjavaju da obaloutvrdama uz rječicu gazduju „Srbijavode“, ali i napominju da je nekoliko kuća ovdje izgrađeno bez građevinske dozvole uz samo rječno korito.

Iz opštinske vlasti je saopšteno da prema informacijama kojima raspolažu od „Srbijavoda“ u planu je ukorićavanje rijeke u potezu od 150 metara uzvodno o poplavljenog naselja zbog čega će nekoliko objekata morati da bude uklonjeno.

Ipak, poplavljeni mještani Begluka na ovo odgovaraju da su njihove kuće potpuno legalno izgrađene.

Izvor: Sandžak danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.