Fahrudina Mavrića roditelji: “U borbi za pravdu, ako treba i do Strazbura”

739

Navršilo se 10 godina od ubistva policajca Željka Zečevića, radnika Policijske stanice u Tutinu, zbog čega je na 30 godina robije osuđen Fahrudin Mavrić iz mjesta Batrage na putu Ribariće-Tutin.

Devet godina poslije forenzičar Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada Nenad Šipka tvrdi da su dokazi bili nezakoniti, pritom ukazujući na greške u pravosnažnoj presudi. Porodica idalje traži pravdu za svog sina.

“Od tog dana do danas sve nam je isto, ništa bolje nije. Ni za nas ni za njega. Sve se gore osjećam. Očekivala sam i sto posto bila ubijeđena da će pravda izaći. Međutim, teško je. Naša policija, naše sudstvo sve to može da se kupi za pare a mi nismo ti koji možemo da kupimo. Trpi i šuti”, kaže Fahrudinova majka Sadija.

Kažu da ključni svjedok Miljan Keljević od koga se očekivalo da izjavom spasi Fahrudina Mavrića to nije učinio.

“On ne smije da govori. On ništa ne govori. Njega su ušutkali i on ništa ne govori. Kad smo se prvi put sreli u Tutinu te noći on je vikao kad smo ga pitali šta se desilo, govorio je Fare nije kriv, a gdje je ne znam. Poslije je htio da priča međutim policija je ušla, izvela ga više mi s njim kontakt nismo imali”, navodi Sadija Mavrić.
Svjedočenje forenzičara Šipke dalo je nadu da bi se moglo ponovo krenuti u sudski proces.

“Kako smo pronašli Nenada Šipku policajac Hačković je 90 posto ubio pokojnog Željka. On je automatski napustio posao, policiju, i pobjegao u Njemačku sa suprugom. Još jedan dokaz, Nermina Zećirovića su smijenili poslije 14 ubistva za vrijeme njegove vladavine pa kad je vidio da mu više nema podrške i pomoći pobjegao je u inostranstvo”, ističe otac Džafer.

Sadija kaže da je za svu nepravdu koja je nanijeta njihovom sinu i njima krivac tadašnji šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović.

Hrabri roditelji vjeruju u pravdu. Kažu da će, ako bude trebalo, stićići i do Strazbura. Od svih, jedino su jedno drugom ostali kao oslonac.

“Ja samo čekam da me zovne. Ali, toga nema”, kaže neutješna majka.

Izvor: SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.