Konačan raspad vladajuće koalicije u Sjenici

428

Nekoliko dana nakon napete sjednice Skupštine Opštine Sjenica, o kojoj smo već pisali, strasti na sjeničkoj političkoj sceni se ne smiruju.
Na hitno zakazanoj sjednici Opštinskog vijeća Opštine Sjenica, dužnosti je razrešen Načelnik opštinske uprave Eldin Mešić, kadar SDP Sjenica. Na istoj sjednici za savjetnika predsjednika Opštine postavljen je Enes Šaljić, koji je iz SDP-a prešao u Grupu građana Dina Kurtovica.

 

Dobro upućeni krugovi u političku situaciju u Sjenici, tvrde da je to nagrada predsjednika Opštine za učešće u smjeni stranačkog kolege Eldina Mešića na sjednici vijeća. Predsjednik opštinskog odbora SDP Sjenica Dr. Almir Lotinac u znak protesta je podnio ostavku na mjesto pomoćnika predsednika opštine.

U međuvremenu, dok se u cijeloj Srbiji prikupljaju potpisi za lokalne izbore, u Sjenici se potpisi još ne prikupljaju, jer Izborna komisija, pod kontrolom Hazba Mujovića ne može da se usaglasi oko izgleda listića za potpisivanje podrške listi. Zakonski rok za usvajanje, prema članu 23 Zakona o lokalnoj samoupravi je 3 dana od raspisivanja izbora.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.