SNS prva predala listu za parlamentarne izbore, Ljajić u vrhu

422

Srpska napredna stranka (SNS) prva je predala RIK-u listu kandidata za poslanike za redovne parlamentarne izbore raspisane za 26. april.
Nosilac liste sa oko 50.000 potpisa, prikupljenih za nekoliko sati, je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a prvi na listi je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Cilj liste “Aleksandar Vučić – za našu decu” na predstojećim izborima je da dobije podršku građana za nastavak politike razvoja i ekonomskog prosperiteta države, poručili su danas predstavnici koalicije okupljene oko SNS.

Kako je najavio potpredsjednik SNS Miloš Vučević, naprednjaci u kampanju kreću velikim skupom u Vranju 14. marta, dok će skup u Beogradu biti 18. arpila, a završna konvencija 23. aprila u Nišu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodao je da je na listi 72 odsto novih kandidata, u odnosu na listu sa prethodnih izbora, kao da su na listi mladi ljudi, a 45 odsto je žena.

“Cilj je da dobijemo podršku građana za nastavak politike razvoja i ekonomskog prosperiteta države, da dođemo do toga da prosečna zarada bude 900 eura, kako bi naša deca ostala i ovde gradila budućnost”, rekao je Vučević.

Prvi na listi, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rekao je da je cilj SNS apsolutna pobjeda na izborima, kako bi mogao da se realizuje projekat “Sbrija 2025”. Dodao je da je ponosan i počastvovan što će predvoditi listu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

“Kada pogledate oko nas, svuda su novi putevi, parkovi, nova radna mesta, bolnice, škole”, rekao je Nedimović.

 

Predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić rekao je da lista oko SNS izlazi u sličnom ili gotovo istom sastavu kao na prethodne izbore, i da izlaze sa dosadašnjim rezultatima koji, kaže, treba da budu mjera uspješnosti svake politike.

“Mera uspješnosti svake politike je u broju otvorenih radnih mesta, broju fabrika, kilometara puteva, bolnica, škola, ambulanata, domova kulture. Nadam se da će gradjani adekvatno valorizovati sve što je urađeno. Važnije je ko je šta uradio, nego šta je ko rekao, ili koliko je lajkova dobio”, rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.