SDP Sjenice: Otkrićemo sve mahinacije Hazba Mujovića

469

U Opštinskom odboru Sandžačke demokratske partije u Sjenici održana je konferencija za novinare povodom smene načelnika Opštinske uprave u Sjenici Eldina Mešića. ”Ovakvom odlukom Opštinskog vijeća, SDA Sandžaka je prekršila partnerski odnos”, rekao je na konferenciji nosilac liste SDP za Sjenicu, Nermin Kamberović.

On je istakao da je današnja sjednica Opštnskog vijeća Sjenice sazvana ekspresno  samo sa jednim ciljem, a to je da se smjeni načelnik Opštinske uprave Sjenica .

“Koalicioni partner apsolutno ničim izazvan je to danas uradio. Želim da naglasim da se radi o čestitom , poštenom momku, društveno odgovornom i šefu koji je bio prepoznatljiv kako kod radnika organa uprave tako i cijelom u gradu  po tome što je isključivo štitio zakonitost rada organa uprave što je bio i cilj Sandžačke demokratske partije kao društveno odgovorne partije “, kazao je Kamberović.

On je podsjetio da za četiri godine koliko traje koalicija Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije “mi smo pokušavali da budemo korektan koalicioni partner “.

“Nije nam se vraćalo dobro. Nije ovo prvi put da predsjednik Opštine Sjenica pokušava da rasturi koaliciju. On je koalicioni sporazum nagrizao odavno što je kulminiralo jučerašnjim ispadom sa njegove strane i bahatim ponašanjem u SO kada je jedan predsjednik Opštine Sjenica nasrnuo na odbornike SDP “, objasnio je Kamberović.

On smatra da se to desilo zato što su ti odbornici pokazali društvenu odgovornost i nisu htjeli da “aminuju nešto što nije bilo za dobrobit Sjenice i dobrobit građana” .

“Jednostavno rečeno nisu htjeli da daju legitimitet nekorektnom ponašanju predsjednika Opštine i pustošenju budžeta Opštine Sjenica. “, iznio je Kamberović.

“Mi smo koalicioni partneri sa SDA Sandžaka i u Novom Pazaru . Zamislite dva mjeseca pred izbore sada bi mi trebali da imamo povod da sve te ljude dole smjenjujemo, da se revanširamo za ono što je uradio predsjednik Opštine u Sjenici… Ja poručujem to se neće desiti. Mi nismo Hazbo Mujović. Mi nismo oligarhija koja se ponaša tako na vlasti i mi opet samo ukazujemo na jednu društvenu odgovornost.”, naglasio je Kamberović na press konferenciji.

On je na kraju najavio da kroz kampanju koja će trajati više od 50 dana , odbornici SDP u Sjenici će iznijeti sve ono šta kako je rekao “nisu željeli i u čemu nisu  učestvovali,  a vezano je za mahinacije predsjednika Opštine”. Kamberović je kazao da će to biti iznijeto “isključivo i samo argumentovano”  a za to SDP ima i papire kao dokaze.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.