Rođaki Samira Tandira, direktorki, počelo suđenje zbog kriminalnih radnji

332

Pred sudijom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u četvrtak je održano suđenje direktorici Centra za socijalni rad iz Prijepolja Sabiri Hadživadić saznaje portal “PP Media”. Hadžiavdićevoj su zajedno sa još jednom službenicom te ustanove, inspektori lisice na ruke stavili polovinom januara prošle godine, međutim u pritvoru je ostala desetak dana, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Tužilaštvo u Kraljevu  Sabiru tereti zbog koruptivnih radnji vezanih za nabavku novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu djecu, preplaćenih računa za kupovinu stolarije za prostorije koje koristi Centar, i izradu Akta o procjeni rizika i obezbjeđenju lica i imovine.

Imenovanje Sabire Hadžiavdić na direktorsko mjesto u Centru za socijalni rad od samog starta pratile su nepravilnosti. Viši sud iz Užica je, rješavajući po tužbi Radmile Pjanović, poništio rešenje SO u Prijepolju kojim je Sabira imenovana za direktora ovdašnjeg Centra za socijalni rad, a  presudu je potrdio Apelacioni sud iz Kragujevca. Uprkos sudskoj odluci koalicona vlast odbila je da presudu sprovede u djelo. Da apsurd bude veći Sabira Hadžiavdić imenovana je za sekretara Opštinske izborne komisije. Ostaje nejasno kako će neko kome se sudi zbog koruptivnih djela, štititi zakon i starati se da izborne radnje proteknu u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Inače Sabira Hadžiavdić bliska je rođaka Samira Tandira, i visoki funkcioner SPP-a. A da podsjetimo javnost, da je nakon  hapšenja Sabire, Tandir organizovao proteste.

Prnitscript Sane Pres/ protesti zbog hapšenja Sabire Hadžiavdić

PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.