Bogdan Obradović: “Stiže novopazarski Đoković”

775

Bogdan Obradović u teniskoj akademiji radi sa jednim od naših najvećih bisera. Pod njegovom trenerskom palicom stasava Hamad Međedović, kome se predviđa da bude novi Novak Đoković, a bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije za Direktno.rs ističe da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

Supertalentovani Međedović ima samo 16 godina, a već igra na profesionalnim turnirima. Dakle, svjetla budućnost je pred njim.

– Hamad sasvim sigurno može da stigne tamo gdje i Novak, odnosno ima sve preduslove da postane najbolji teniser svijeta. Pritom, Međedović ima bolje prolazno vrijeme u juniorskoj konkurenciji, potrebno je samo da nastavi vredno da radi, a ja ću se kao njegov trener potruditi da ostvari uspjehe tokom karijere.

Pred Hamadom Međedovićem je ključni period – prelazak iz juniora u seniore.

– Sada će imati delikatan zadatak, jer će sve što je naučio u juniorskoj konkurenciji morati da nadogradi igrajući sa seniorima. Ja sam kroz isto ovo prolazio kada sam trenirao Novaka Đokovića, sada sam bolji trener i iskusniji, pa vjerujem da ću Hamadu u velikoj mjeri olakšati taj prelazak među seniore.
Hamad sasvim sigurno može da stigne tamo gdje i Novak, odnosno ima sve preduslove da postane najbolji teniser svijeta. Pritom, Međedović ima bolje prolazno vrijeme u juniorskoj konkurenciji, potrebno je samo da nastavi vrijedno da radi, a ja ću se kao njegov trener potruditi da ostvari uspjehe tokom karijere

Bogdan Obradović, Foto: Facenook/Teniska akademija Bogdan Obradović

Međedović je sa 16 godina imao priliku da igra profesionalne turnire. Učestvovao je na fjučersima, što je najniža kategorija u profi tenisu.

– Sve ide onako kako smo planirali, prošle nedelje je igrao u četvrtfinalu fjučersa, počeo je da učestvuje na profesionalnim turnirima. Kada je riječ o juniorskoj konkurenciji, bio je početkom godine na Australijan openu, učestvovaće i na Rolan Garosu, US Openu i Vilmbldonu. Dobro je pripremljen i videćemo kakve će sve rezultate ostvariti do kraja sezone. Fjučersi su ono što treba da igra u ovom trenutku i to je sve prirodan proces. Ponavljam, kroz sve ovo sam prošao i sa Novakom, on je sa 17 godina bio na profi turnirima, dok je Hamad sve to uspio godinu dana ranije.

Novak Đoković, Foto: Beta-AP/Kamran Jabreili

Ističe Obradović i šta je najveći kvalitet njegovog pulena.

– Mislim da je njegov najveći kvalitet što je odlično izbalansiran u svim segmentima. Doduše, mora da radi još na fizičkoj pripremljenosti, dok je sve ono što se tiče njegovog teniskog umeća razvijeno do maksimuma. Kada je reč o fizičkoj pripremljenosti, to je nešto što dolazi sa godinama. Bitno je samo da ne bude povrijeda i ja verujem da onda ni rezultati neće izostati – rekao je Obradović.

Naš teniski stručnjak je bio selektor reprezentacije koja je 2010. godine osvojila trofej u Dejvis kupu. Ne krije da bi ponovo voleo da se okuša u ulozi selektora.

– Najavio sam da ću sa novom generacijom, koju razvijam i čiji je dio Hamad Međedović, napraviti isti takav uspjeh. To bi za mene bio veliki izazov i spreman sam za njega. Uvek su me za selektora birali igrači, ako ta nova generacija bude želela da ih upravo ja vodim, neću se dvoumiti nijednog trenutka kako bih ih vodio i omogućio Srbiji ponavljanje onog nevjerovatnog uspjeha iz 2010. godine – jasan je Obradović.

Trening sa Novakom

Bogdan Obradović ističe da je u kontaktu sa teniserima koji su ispisali zlatne stranice historije “bijelog sporta” u Srbiji.

Sa Novakom sam na treningu u Beogradu, zajedno smo radili. Ima sve informacije o mojoj karijeri i boravku u Kini, baš kao što i ja pratim sve ono što ostvaruje na terenu. Razgovarao sam sa njim i Marijanom Vajdom, oni se u Beogradu pripremaju za Indijan Vels, a u kontaktu sam i sa Jankom Tipsarevićem.

“Granica je onde gde je Nole postavi”

Nekadašnji selektor Srbije je fasiciniran rezultatima Novaka Đokovića, koji početkom godine deli lekcije protivnicima.

– Da li postoji granica za Noleta? Granica je onda gde je on postavi, jednostavno granica je sam Novak! Uvjeren sam da se neće zaustaviti na ovim uspjesima i da ga oni neće zadovoljiti. Spreman je da ide dalje, igraće još pet godina sigurno. To znači da će učestvovati na 20 grend slemova, osvojiće ih bar pet sigurno i na taj način će prestići Federera po broju osvojenih grend slem trofeja – rekao je Obradović.

izvor Direktno
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.