Bačevac: Potez SDA Sandžaka nije korektan!

572

Šef odborničke grupe “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac optužio je danas Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka da ih je ucjenila kako bi podržali njihov zahtjev o rješavanju problema oko imenovanja direktora u Osnovnoj školi “Avdo Međedović”.

On je za skupštinskom govornicom, a i nakon sjednice, rekao da je zahtjev SDA Sandžaka da se raspravljao o dopisu ministru prosvjete Mladenu Šarčeviću da imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” bio nekorektan i da su bili ucjenjeni podrškom odluci o uzimanju kredita, javlja radio Sto plus.

“Bili smo ucjenjeni da prihvatimo i glasamo za nešto što ne podržavamo. Svi znamo da Skupština Novog Pazara ne imenuje direktore škola, to je samo jedan običan papir koji su oni zloupotrebili u političke svrhe. Mi smo protiv takvog politikanstva”, rekao je Bačevac.

On je naglasio da u OŠ “Avdo Međedović” postoji ozbiljan problem koji se može rješiti na brone načine.

“Moglo se to pitanje postaviti u Skupštini Srbije, obratiti se ministru prosvjete, ali ne ovako. Ovo je koristilo samo za busanje u grudi, a rasprava je ogolila politiku dve stranke (SDA Sandžaka i SPP), govorilo se o tome ko je veći Bošnjak, Albanac, ali ne i o tome što deca ne idu u školu”, rekao je Bačevac.

Današnje razmimoilaženje u stavovima koalicionih i strateških partnera je poslednje u nizu, a Bačevac smatra da SDP ne snosi odgovornost za to.

“Mi se trudimo da budemo korektan parner. Očigledno im je loša pozicija pred izbore, loš start kampanje, a naš narod je spoznao prave vrijednosti, ne ide za nekim grandioznim nacionalnim temama. Ljudi glasaju za one koji rješavaju probleme, korak po korak”, poručio je Bačevac.

Odbornici SDA Sandžaka su po završetku sjednice odmah napustili salu, ne dajući izjave medijima, iako je to praksa.

Zahtjev ministru prosvjete Mladenu Šarčeviću da imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” u skladu sa zakonom i na osnovu rezultata konkursa sprovedenog tokom januara uvršten je na dnevni red na prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Raspravu po ovoj tački obilježila je oštra polemika između odbornika SDA Sandžaka i SPP, a zahtjev je na kraju usvojen, uz podršku odbornika Sandžačke demokratske partije.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.