Novi Pazar: Planirano rekonstrukcija 42 gradske ulice

375

 

Gradska uprava Novog Pazara izabrala je u pregovaračkom postupku kompaniju “Novi Pazar put” da izvrši rekonstrukciju 42 gradske ulice za oko 162,2 miliona dinara bez poreza na dodatu vrijednost, saznaje radio Sto plus.

 

Tender za izbor izvođača radova prvobitno je obustavljen jer je jedina ponuda, koju je dostavio “Novi Pazar put”, iznosila 162.199.519 dinara bez poreza na dodatu vrijednost, što je za oko tri miliona dinara bilo više od procijenjene vrijednosti.

Međutim, lokalna samouprava je nakon toga ušla u pregovarački postupak sa tom kompanijom, koji je okončan time što je “Novi Pazar put” spustio traženu cijenu za 12 dinara, na 162.199.507 dinara.

 

Zahtev “Novi Pazar puta” u pregovaračkom postupku da se promeni rok izvođenja radova i da angažuje podizvođače je odbijen.

Lokalna samouprava je ranije na tenderu odabrala “Puteve Zlatar”, ogranak kompanije “Složna braća” iz Nove Varoši za rekonstrukciju oko pet kilometara lokalnih i seoskih puteva.

Ponuda te firme od 54,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrijednost bila je za oko dva miliona dinara povoljnija od one koju je poslao “Novi Pazar put”, pa je lokalna samouprava predložila da se sa njima zaključi ugovor.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.