Italijan u izolaciji u Rožajama: Tvrdi da nije pobjegao iz karantina

387

 

Strani državljanin, koji ima italijanske i argentinske putne isprave vraćen je juče popodne sa graničnog prijelaza sa Srbijom – Špiljani u Crnu Goru, nakon što su srpski graničari ustanovili da je moguće da dolazi iz zaraženog područja i, prema saznanjima Pobjede, on je u izolaciji u Rožajama i nema simptoma koji bi mogli ukazati da je zaražen korona virusom.

 

Beogradski mediji javili su jučer da je jedan Italijan pobjegao iz karantina u Hrvatskoj, te da je pronađen u autobusu na granici Crne Gore i Srbije.

Državljanin Italije, koji je pobjegao iz karantina u Hrvatskoj, pronađen je, naveli su oni, na granici između Crne Gore i Srbije u “Lastinom“ autobusu koji je saobraćao ka Beogradu.

Autobus je, pišu oni, zaustavljen na graničnom prijelazu Špiljani.

U skladu sa propisanim mjerama, kako su napisali, državljanin Italije nije pušten da uđe u Srbiju, a ostalim putnicima iz tog autobusa izdata su rješenja o kućnom nadzoru, odnosno izolaciji.

 

Autobus je prebačen u Beograd, gdje će biti preventivno dezinfikovan.

Pobjedi je potvrđeno da je strani državljanin koji je putovao “Lastinim” autobusom ka Beogradu, juče popodne sa srpske granice vraćen u Crnu Goru.

“On je smješten u jednom prenoćištu. Nema nikakvih simptoma i kategoričan je da nije pobjegao. Tvrdi i da je od 27. februara boravio u Sloveniji, u Ljubljani. Sve to ćemo da provjerimo”, ispričao je naš izvor i dodao da je Italijan negirao da je pobjegao iz karantina u Hrvatskoj.

Crnogorska policija, prema saznanjima Pobjede, odmah je stupila u kontakt sa kolegama iz Hrvatske i, kako je kazao naš izvor, saopćeno im je da kod njih nije registrovan nijedan slučaj bjekstva iz karantina.

 

“Nemaju u evidenciji da je lice sa tim podacima bilo u karantinu”, rekao je naš izvor.

Prema saznanjima Pobjede, ovaj stranac u Crnu Goru ušao je 9. marta, preko graničnog prijelaza Debeli Brijeg. Imao je, kaže naš izvor, i argentinske i italijanske “papire”.

“Tog dana još nije bila na snazi zabrana ulaska u zemlju stranaca koji dolaze iz područja u kojima je raširen korona virus”, objasnio je naš nezvanični sagovornik.

 

Kako je Pobjedi saopšteno, ovaj stranac je u Rožajama pod stalnim nadzorom epidemioloških i sanitarnih službi i za sada nema potvrde da je zaražen korona virusom.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je lažna informacija da je naša zemlja zatvorila granice prema Albaniji.

Izvor: Pobjeda


TAG


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.