Švicarska otkazala sve letove prema Srbiji

598

U Švicarskoj otkazani svi letovi prema Srbiji na Međunarodnom aerodromu Basel i Švicarskoj. Vijest otkazivanja leta prema Srbiji javili su građani Sandžaka koji privrememo rade i borave u Švicarskoj.

Da podsjetimo da je Srbija jutros zatvorila granične prijelaze Jabuka kod Pljevalja i Godovo kod Rožaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

“Saobraćaj je obustavljen od nadležnih organa Srbije na putu Pljevlja-Ranče granični prijelaz Jabuka, na graničnom prijelazu Godovo-Vuča, putu Tutin-Rožaje i Vrbnica prema Bijelom Polju”, rekli su u AMSCG.

Nije zatvorena samo granica ka Crnoj Gori.

Portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je za N1 da je Srbija zatvorila neke granične prijelaze s Hrvatskom u sklopu mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

Zatvoreni su i neki granični prijelazi sa Bosnom i Hercegovinom. Mjere se primjenjuju od jutros, od 7 sati.

Kon je rekao da su zatvoreni granični prijelaz Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo, te rječni prijelaz Apatin.

Iz Granične policije BiH rekli su za N1 da su obavješteni o mkerama i da se radi o prijelazima Badovinci-Popovi, Jamena-Donje Crnjelovo, granični prijelazi za pogranični saobraćaj Mokronozi i Carevo Polje, granični prijelaz Zvornik (Stari most), železnička stanica Brasina na teritoriju Srbije, te granični prijelaz Skelani-Bajina Bašta.

U Srbiji je potvrđeno 19 slučajeva koronavirusa, koliko ih ima i u Hrvatskoj, dok je u Bosni i Hercegovini potvrđeno 7 slučajeva.

Izvor: Sandžak Danas / Nedeljnik
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.