Škola u Srbiji ISPRAŽNJENA! Roditelji došli po djecu!

550

Sve prostorije Srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” u Irigu su dezinfikovane, zbog indicija da jedan od učenika ima simptome zaraze korona virusom.

Zamjenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević kaže za RTS da je učenik bio na takmičenju u Puli u Hrvatskoj, nakon čega je osjetio simptome.

Poslije ovog saznanja, roditelji učenika dolazili su po djecu i odvodili ih iz škole, dok su ostali učenici sami napuštali nastavu.

Nezvanično saznajemo da je učenik testiran na institutu Torlak u Beogradu.

U pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje je rečeno da još nema zvanične potvrde da je učenik obolio.

Jutros rano smo dobili informacije od direktorke škole da postoje indicije da je jedan učenik koji je bio na školskom takmičenju u Puli u susednoj Hrvatskoj ima simptome korona virusa. Za sada još nismo dobili zvanične podatke, niti je od zvaničnih organa potvrđeno da li je učenik zaražen ili ne – rekao je zamjenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević.

On ističe da su preduzete sve opsežne mjere po preporuci struke i nauke, a u školi u Irigu “Borislav Mihajlović Mihiz” izvršena je dezinfekcija kompletnih prostorija.

– U dogovoru sa direktorkom ujutro na prvom času razredne starešine i profesori biologije edukuju dodatno učenike kako i na koji način da koriste toalete, da se izbace peškiri, da se ubace ubrusi, da se vrši dezinfekcija zajedno sa pomoćnim osobljem. Tako da ćemo pratiti i dalje situaciju – naveo je Kovačević za RTS.

U Srbiji je do jutros zabilježeno 19 slučajeva zaraze korona virusom.

Izvor: Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.