Rok za predaju nelegalnog oružja od 16. marta do 16. juna

1242

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović donio je naredbu u kojoj se navodi da vlasnici nelegalnog oružja mogu da podnesu zahtjev za legalizaciju od 16. marta do 16. juna ove godine. Naredba ministra stupa na snagu sutra, objavljeno je danas u Službenom glasnik. Kako se navodi, oni koji posjeduju nelegalno oružje mogu ga predati u vlasništvo države, bez naknade. Nadležni objašnjavaju da se neće sprovoditi postupak dokazivanja porijekla nelegalnog oružja niti utvrđivanja odgovornosti za njegovo neovlašćeno držanje i nošenje.

 

Ova naredba resornog ministra odnosi se na vlasnike koji imaju oružje iz kategorija A, B i C. Na sajtu MUP-a se navodi da u kategoriju A spadaju minsko-eksplozivna sredstva, automatsko kratko i dugo vatreno oružje kao i ono skriveno u drugim predmetima i oružje sa prigušivačem.

 

U kategoriju B spada svako oružje (kratko, dugo, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cijevima), dok se u kategoriji C, između ostalog, nalazi onesposobljeno, staro oružje i njegove moderne kopije koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem, vazdušno oružje…

Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.