Crna Gora zatvara škole preventivno!

687

U Crnoj Gori se od ponedjeljka prekida rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Osim toga, zabranjeno je i uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posjete licima koja se nalaze na bolničkom liječenju i izdržavanju kazne, iako u Crnoj Gori još uvijek nema zaraženih koronavirusom.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović saopštio je da Vlada preuzima maksimalne mjere predostrožnosti da se što duže odloži pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

„Svjedoci smo da su brojne države zakasnile sa mjerama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smijemo napraviti takvu grešku i zato djelujemo”, naveo je Simović.

U obrazloženju se navodi da je donijeta i mjera zabrane svih okupljanja stanovništna na zatvorenim i otvorenim javnim mjestima.

Ministar prosvjete Damir Šehović je ponovio da odluka o obustave nastave važi 15 dana i dodao da ona može da se mijenja u zavisnosti od situacije sa virusom.

„Svim roditeljima djece koja nisu starija od 11 godina biće plaćeno odsustvo, dok njihovo dijete ne boravi u školi”, dodao je ministar Šehović.

Izvor: RTCG

Foto: Pixabay
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.