Crna Gora jedina u Evropi bez koronavirusa – A ŠTA KAŽU CRNOGORCI NA TO…(Video)

300

 

U Crnoj Gori nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa iako su testirane desetine ljudi, preneo je Rojters. Preventivno, vlasti su donijele mjere kojima se zatvaraju škole i zabranjuju javna okupljanja. Ipak, građani u anketi Rojtersa nisu previše zabrinuti.

“Mi Crnogorci smo navikli na mnogo jače viruse koji nam ništa nisu mogli. Mnoge vojske su dolazile, pobijedili smo, a ne neki obični virus. Kakva korona?”, kaže jedan anketirani građanin Crne Gore.

 

Druga sagovornica u anketi je nešto opreznija. Navodi da se ne plaši ali da imak vodi računa o imunitetu i da nosi sa sobom sredstva za dezinfekciju.

“Čula sam da se nije pojavio u Crnoj Gori, pa izgleda da smo mi Crnogorci otporniji nego što mislimo”, rekla je.

Grđanin koji je sjedeo na otvorenom čudi se zašto se kupuju zalihe hrane.

“Uopšte mi nije jasno o čemu se radi. To je bilo i pre deseak godina kada je bio onaj ptičiji grip, posle toga svinjski i ostalo je na tome, na imenima”, rekao je.

Jedna sugrađanka ima dilemu o tome da li u Crnoj Gori ima koronavirusa.

“Može biti da a ima, može biti da ga nema. Ono što je sigurno jeste da mi Crnogorci definitivno imamo dobar imunitet”, navela je.

Lekar koji je dao izjavu Rojtersu je naveo da se sprovode epidemiološke mere i mjere komunikacije.

“Mislimo da je sistem senzitivan dovoljno da bi mogao da identifikuje eventualnu importaciju i da pravovremeno postupi u skladu sa tim. Sa stopom od 8,2 testirana stanovnika na 100.000 Crna Gora je lider u regionu”, naveo je lekar.

Pogledajte video :
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.