Ronaldo poslao poruku iz samoizolacije: Danas vam ne pišem kao fudbaler

355

 

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo oglasio se na svom Instagramu nakon što je napustio Torino i otišao u samoizolaciju u rodnu Madeiru.

“Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao nogometaš, nego kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto svime što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom. Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj saigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam podršku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote”, napisao je Ronaldo.

 

Podsjetimo, Juventus je u srijedu navečer potvrdio da Rugani ima koronavirus te da je postupio prema zakonskim procedurama i pokrenuo postupak stavljanja cijele ekipe u karantin.

Tamo se nije našao Ronaldo koji je ranije otputovao u Madeiru gdje je danima provodio vrijeme s majkom koja je pretrpjela moždani udar.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.