SUTRA odluka o uvođenju VANREDNE situacije!

308

Predsjednik Republike sutra odlučuje o vanrednom stanju.

Kako Pink saznaje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će donijeti odluku o uvođenju vanrednog stanja na dijelu teritorije ili u cijeloj Republici Srbiji.

Podsjetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin zatražio je, u procjeni rizika Ministarstva odbrane, od predsjednika Srbije da preduzme sve neophodne mjere za zaštitu stanovništva.

– Na osnovu odredbe člana 88, stav 2 zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsjedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procjenu rizika i prijetnji po bezbjednost Republike Srbije i njenih građana – izjavio je Vulin u vanrednim vijestima TV Pink.

Podsjećamo, predskednik Srbije je izjavio danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog korona virusa, ali da treba znati da to onda podrazumijeva “najteže moguće mjere i potpunu izolaciju”.

– Ne isključujem tu mogućnost ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice – kazao je Vučić nakon održanog sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i spriječavanje mogućih štetnih posljedica korona virusa po privredu.

U Srbiji je do 20 sati zabilježeno 46 slučajeva korone.

Izvor: Pink.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.