HUMANO! Novopazarke ponudile pomoć za STARIJE SUGRAĐANE Novog Pazara

608

 

– Solidarnost, a ne panika. U trenucima kada se virus korona širi, moramo biti solidarni, ali i pažljivi, obazrivi. Ovo poručuje grupa devojaka iz Novog Pazara koje su osnovale neformalni servis koji će potpuno besplatno pomagati starijim osobama u ovom gradu
Aleksandra Majstorović, Nejra Škrijelj, Emina Omerović, Bilsena Kurtanović, Emina Skarep i Aida Dragolovčanin će svojim starijim sugrađanima i sugrađankama biti na usluzi kad god im budu zatrebali lijekovi iz apoteke, hrana iz prodavnice…

– Mi ćemo, umesto njih, ići u prodavnice i apoteke, kupovati sve što im je potrebno i to im doneti na kućnu adresu. Naravno, sve to zbog opasnosti od Korone, kako bi oni sedeli u svojim kućama i smanjili rizik da budu zaraženi. Naravno, i mi ćemo voditi računa o merama zaštite od ovog virusa, kazala je za Informer Aleksandra Majstorović.

Nejra Škrijelj kaže da su se samoinicijativno organizovale i da im neće biti teško da pomažu svojim sugrađanima.

Foto A.Grbović

– Samoinicijativno smo odlučile da se organizujemo, da napravimo servis koji će biti na usluzi starijim sugrađanima i sugrađankama. U trenucima kada se korona širi, moramo biti solidarni i pomagati jedni drugima, kazala je ona za Informer.

Članica ove grupe je i doktorka Bilsena Kurtanović koja će, po pozivu, besplatno obavljati lekarske preglede i to u kućama pacijenata. Obaveštenja o početku rada ove grupe od sutra će se naći na svim zgradama i oglasnim tablama u Novom Pazaru.

Izvor Informer
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.