Crna Gora zatvorila sve granice

863

 

 

U cilju zaštite od koronavirusa Crna Gora je večeras uvela nove privremene mjere, koje, između ostalog, podrazumjevaju zatvaranje granica za strance i obaveznu samoizolaciju za putnike iz inostranstva.

Na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela odlučeno je da će u Crnoj Gori od danas biti zatvorene granice za strance osim za one koji rade u Crnoj Gori, obavezna je samoizolacija, zatvaraju se lokali, kafići, igraonice, teretane i tržni centri.

 

“Prognoze iz regiona su zabrinjavajuće, raste broj oboljelih i gubitak života. U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu koronavirusa. A kad ga registrujemo da spriječimo njegovo nekontrolisano širenje, i obezbjedimo najbolje moguće medicinsko zbrinjavanje”, izjavio je posle sednice potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

On je najavio da će se zatvoriti svi granični prelaze za sve strance. Promet robe ostaje nesmetan uz posebne mjere zdravsteno-sanitarnog nadzora, naglasio je Simović i napomenuo da Crna Gora ne zatvara granice za crnogorske građane.

 

Nove mjere koje su uvedene podrazumevaju i obaveznu samozilaciju od 14 danas za sve crnogroske državljane koji u zemlju dolaze iz inostranstva.

Mjere se odnose i na zatvaranje diskoteka i noćnih klubova, zatvaranje ugostiteljskih objekata, osim onih za dostavu hrane, zatvaranje tržnih i fitnes cenatara, kazina, kladionica i kockarnica.

 

Nove privremene mjere zaštite od COVID-19 podrazumjevaju i ograničenje broja kupaca na 50 u objektima i na 100 na pijacama i tržnicama.

Prema poslednjim podacima crnogorskog Instituta za javno zdravlje, u toj zemlji i dalje nema registrovanih slučajeva korona virusa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.