“NEMOJTE DA UVODIMO POLICIJSKI ČAS” Brnabić pozvala građane na samodisciplinu

531

 

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja koronavirusa jer će u suprotnom biti uvedene drastičnije mjere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Prva istakla da je danas u glavnom gradu videla velike gužve u saobraćaju i na ulicama, ocijenivši da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsjednika države, premijera i stručnjaka.

 

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mjere, a to je i dodatno angažovanje pripadnika MUP-a i Vojske Srbije.

Premijerka je uputila molbu građanima da budu samodisciplinovani, a posebno stariji sugrađani, naglasivši da moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi.

Prema njenim riječima, do sada je u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog koronavirusa, od kojih je 28 osoba na kućnom liječenju i njihovo stanje je stabilno.

 

Od pacijenata koji se liječe u medicinskim ustanovama, dve osobe su na respiratorima i u teškom su stanju, objasnila je ona.

Trenutno imamo situaciju pod kontrolom, što ne znači da će tako ostati, ukazala je premijerka, navodeći da je uobičajeno da oko 15 dana od pojave virusa drastično počinje da raste broj i tek se očekuje najjači udarac na zdravstveni sistem.

Brnabić je napomenula da su od sinoć, od 22 časa, u potpunosti zatvorene granice Srbije, i ponovila da u zemlju ne mogu da uđu stranci, sem diplomata i njihovih porodica, kao i oni sa boravišnim dozvolama.

Ona je najavila da će danas razgovarati sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem o punoj primeni karantina i samoizolacije.

Premijerka je ukazala na to da će epidemija imati ogroman uticaj na privredu, navodeći da su već sada neki sektori u velikoj krizi, poput turizma i hotelijerstva, ali da će Vlada nastojati da otkloni posljedice.

Izvor: Tanjug

Foto Alo
One thought on ““NEMOJTE DA UVODIMO POLICIJSKI ČAS” Brnabić pozvala građane na samodisciplinu

  1. Marko

    U Hrvatskoj ulaze u četvrtu nedelju i nije došlo do skoka u broju posle 15. dana kako premijerka predviđa.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.