Uveden POLICIJSKI ČAS!

1187

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras, poslije sjednice vlade, da će u Sriji biti uvedena zabrana kretanja.

Od sutra u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, sem nadležnih organa koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smjeni.

Policijski čas je naziv za administrativnu mkeru koja znači ograničavanje kretanja građana radi održavanja javne sigurnosti, osim u određenom vremenskom periodu u toku dana koji određuje nadležni organ. To praktično znači da građani neće moći da izlaze iz svojiih domova osim u vremenu koje odrede nadležni i osim u situacijama kada je izlaženje neizbježno.

Policijski čas se uvodi kao jedna od mkera uz proglašeno vanredno stanje u nekoj zemlji. Do sada se obično vezivalo za noćne sate, ali u situaciji epidemije korona virusa one bi mogle da podrazumjevaju cjelodnevno trajanje.

Svaka osoba koja se nađe na ulici za vrijeme policijskog časa može biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Iste mjere su zbog rapidnog širenja korona virusa uvedene i u drugim evropskim zemljama kao što su Italija, Španija, Francuska, Austrija…

Izvor: Blic
3 thoughts on “Uveden POLICIJSKI ČAS!

 1. Nenad

  Takodje bela crkva je u pitanju. Dve smene prva i druga do 22 casova. Plus rad bez ikakve zastite. Fabrika obuce materijali iz italije i rumunije. Koi su juce i danas stigli iz rumunije danas iz italije juce???

  Reply
 2. Nenad

  Takodje bela crkva je u pitanju. Dve smene prva i druga do 22 casova. Plus rad bez ikakve zastite. Fabrika obuce materijali iz italije i rumunije. Koi su juce i danas sriglo???

  Reply
 3. Maja

  Kako se uvodi policiski čas kad ja radim kod privatnika u firmi j radimo j tri smene nema zastoja šta mi da radimo a čitam i gracki prevoz neće biti to bi država trebala da naglasi i za privatnike da obustave rad moja firma se nalazi u grockoj i bavi se tekstilom što ništa nije neophodno za rad

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.