PRIJEPOLJE: U POŽARU IZGORILA BAŠTA KAFIĆA

395

Prijepolje – Paljenje rastinja krenulo je sa toplim vremenom uprkos vanrednom stanju koje je na snazi i zabrani kretanja, a sa tim i prvi požari u prijepoljskom kraju. Na putu od Kolovrata prema Pljevaljskoj petlji, kod naselja Kaldrma, iznad nekadašnje fabrike “IKL” u srijedu oko podne vatra je progutala mobilijar kafića, drvored četinara, a oštetila je i dizalicu za izvlačenje građe koja je stajala na parkingu.

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca, spriječeno je širenje požara na druge objekte, koji se nalaze u neposrednoj blizini mjesta gdje je požar buknuo.

Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok požara je paljenje niskog rastinja koje se otrglo kontroli, pa je vatrena stigija zahvatila prvo drvored četinara a potom i baštu kafića koja se nalazi neposredno uz magistralni put.

 

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

foto: A.Rovčanin

Zbog gašenja požara saobraćaj na ovoj dionici puta bio je u prekidu, a vatrogasne ekipe apelovale su na građanje da se pridržavaju mjera predviđenih u okolnostima vanrednog stanja, da ne napuštaju svoje domove i tako izbjegnu izazivanje požara.

PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.