(VIDEO) Vojni konvoj preminule iz Lombardije odvozi u druge oblasti 

716

Samo za jedan dan u Lombardiji od virusa je umrlo 319 ljudi, a u toj pokrajini najviše je umrlih od početka izbijanja epidemije, njih 1.959

U Bergamu, gdje je velika kriza sa brojem oboljelih i preminulih od posljedica koronavirusa, nadležne službe su suočene sa dramatičnim problemom – zbog prevelikog broja žrtava vlasti su angažovale vojsku da kovčege sa preminulima prebaci vojnim kamionima u udaljenije gradove i do Modene, u susjednoj pokrajini Emiliji Romanji, gdje će oni biti kremirani.

 

Ukupno 31 kovčeg sa tijelima žrtava bit će kremiran odmah u Modeni, prenosi italijanska Republika.

Corriere della Sera navodi da će šezdesetak kovčega sa tijelima žrtva biti prebačeno vojnim kamionima u druge gradove, u drugim pokrajinama, gdje će biti kremirani. Ansa piše da je u tridesetak kamiona oko sedamdeset kovčega, prenosi N1.

Samo za jedan dan u Lombardiji od virusa je umrlo 319 ljudi, a u toj pokrajini najviše je umrlih od početka izbijanja epidemije, njih 1.959.

 

I u obližnjoj Breši broj oboljelih je u jednom danu porastao za skoro 500 dok je u Milanu, u istoj pokrajini, oko 300 novozaraženih.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.