POŽAR kod Novog Pazara! (VIDEO)

1089

Nešto poslike 15 sati u naselju Murovci, na magistralnom putu prema Ribariću primjećen je požar u kojem je najprije počelo da gori nisko rastinje i trava. Vatra se u međuvremenu proširila i zahvatila šire područje. Naša ekipa na licu mjesta je zatekla vatrogasce, a razgovarala je i sa jednim od vlasnika zemljišta zahvaćenog požarom.

Jedan od vlasnika zemljišta, odnosno parcele na kojoj je izbio požar, Šućo Salković  kazao je za RTV Novi Pazar da je i njemu javljeno o požaru, te da u toku jutra, kada je on obilazio taj potez nije bilo ničeg.

”Zvali su me i rekli da je u Murovcima požar, u neposrednoj blizini moje garaže. Ja ovdje imam plac i zato sam sada došao da obiđem, da vidim o čemu je riječ. Ukoliko se proširi vatra biće teško ugasiti je jer ovdje ispod puta je velika šuma. Vatrogasci gase dole niže, sa puta od Kruševačkog mosta, gdje je takođe veliki plamen, prema Vučkoviću. Tamo je čak možda i veći plamen i teža situacija. I tamo ima više vlasnika zemljišta i parcela” objašnjava Salković i dodaje da mu nije poznat uzrok nastanka požara.

Požari na otvorenom česta su pojava. U većini slučajeva oni su posljedica nesavjesnog potupanja pojedinaca.

Izvor: RTV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.