SNAŽNA poruka Jovane Brakočević koju treba da pročitaju SVI!

382

 

Proslavljena srpska odbojkašica poslala je iz Italije vrlo emotivnu i slikovitu poruku šta zaista donosi virus korona i koliko ozbiljno treba shvatiti borbu protiv njega.

Proslavljena i trofejna srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancijan, koja trenutno igra u Italiji, objavila je na društvenim mrežama vrlo snažan, slikovit i emotivan apel na građane da poštuju pravila da bi “crno vrijeme” što prije prošlo.

Ona je građanima Srbije, ali i drugima, slikovito prenijela šta znači ova zaraza, sve u nadi da će bar nekom promjeniti mišljenje i način ponašanja.

Pošto se u ovoj rijetkoj prilici zaista nema šta dodati, ali ni oduzeti, prenosimo vam njen post u cijelini, uz minimalnu redakcijsku opremu:

“Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sada imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali, da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umire se sam. Nigdje nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno (tako) da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog.

Danas se u italijanskom gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami…bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to.

 

Dragi moji, vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posjećujete tržne centre ili prodavnice ili šta bilo bilo što još nije prinudno zatvoreno. Izložite riziku sebe i svoje bližnje ne samo od zaraze nego i od umiranja (u samoći). Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego i živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijalno možemo dovesti u opasnost.

 

Poštujmo zakon što je strožije moguće da bi ovo crno vrijeme prošlo što prije. 

Nadam se da će ovaj post bar nekom da promjeni način razimšljanja i da će pokušati da ubjedi svoje bližnje i prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi!”.

 

 

Svaka čast, Jovana! 

Ovo je jedini i pravi način na koji sportisti i poznate ličnosti mogu da doprinesu borbi protiv pandemije: pozivima na razum i na slušanje uputstava nadležnih.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.