Sandžak: Još dvije KRIVIČNE PRIJAVE zbog KRŠENJA ZABRANE IZLASKA

364

 

Nakon najnovijih mjera zabrane napuštanja doma za građane starije od 65 godina, u Priboju su podnete prve krivične prijave.

 

Krivična prijava podneta je protiv dvije osobe starije od 65 godina, jer su prekršile zabranu napuštanja stana, ovu informaciju potvrdila je medijima potparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković.

 

Prema njenim riječima, lica starija od 65 godina, koja su zatečena van svojih domova lišena su slobode i privedena kod tužioca koji im je odredio meru zabrane napuštanja stana. Ona su potom u pratnji policije sprovedena do svojim domova.

 

Kršenje zabrane izlaska pravdali su odlaskom u nabavku lijekova, te da se niko nije javljao na telefone u kol centru za pomoć.

Iz Tužilaštva apeluju na građane starije od 65 godina da ne napuštaju svoje stanove. Povratnicima koji prekrše zabranu biće određen pritvor i prema odluci Ministarstva pravde biće upućena u neki od tri objekta koja se nalaze u Vršcu, Požarevcu ili Pirotu.

 

Licima koja su stigla iz inostranstva i koja ne poštuju pismene mjere zabrane izolacije biće određen pritvor. U Priboj je došlo 89 gastrbajtera, međutim oni imaju samo usmeni nalog sanitarnog inspektora da nenapuštaju svoje stanove, pa je u slučaju kršenja te “preporuke” tušilaštvo nemoćno da reaguje.

PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.