Dr Badić: Niko mi nije uručio rješenje o samoizolaciji!

1465

Ljekar Opšte bolnice u Novom Pazaru Nermin Badić, preko svog advokata Emira Fetahovića, obratio se danas javnosti navodeći da mu nije saopšteno da mu je izrečena mjera izolacije u kućnim uslovima zbog čega se pojavio na poslu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Badić je, tvrdi Fetahović, na teritoriju Srbije ušao 15. marta, prije proglašenja vanrednog stanja, a dan kasnije je pozvao nadređene i pitao da li treba da prekine godišnji odmor i počne da radi, na šta mu je odgovoreno da ne dolazi na posao, već da se obavezno javi u Zavod za javno zdravlje.

“Moj klijent se javio u Zavod za javno zdravlje istog dana, gdje su mu tražili akt kojim mu je određena mjera samoizolacije. On je objasnio da mu niko nije uručio taj akt, već da se javlja po usmenom nalogu načelnika odjeljenja na kom radi. Upućen je kod epidemiologa koji je konstatovao da u njegovom slučaju nisu ispunjeni uslovi za samoizolaciju, već samo praćenje, odnosno da se povremeno javi Zavodu”, saopštio je pravni zastupnik dr Badića.

Na prijedlog Zavoda za javno zdravlje, Badić se obratio sanitarnoj inspekciji u kojoj su mu, kako je naveo Fetahović, potvrdili da za njega nije izdato rješenje o samoizolaciji.

“Napominjem da je doktor Badić insistirao da u Zavodu za javno zdravlje bude testiran na korona virus, ali da mu zbog nepostojanja simptoma nisu odobrili testiranje”, dodao je Fetahović.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru protiv Badića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Prije toga, na poziv zaposlenih u Opštoj bolnici, reagovala je policija i Badića, kada se po isteku godišnjeg odmora vratio na posao, udaljila iz te zdravstvene ustanove zbog kršenja mjere samoizolacije.

“Badić smatra da je vjerovatno nesporazum nastao u razmjeni informacija između nadležnih službi i da će se sve razjasniti u toku postupka”, istakao je njegov advokat.

Izvor: Novi magazin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.