Novi Pazar: Od večeras na snazi nove mjere i zabrana svih javnih okupljanja

506

 

Gradaki štab za vanredne situacije Novog Pazara donio je, u skladu sa mjerama Vlade Srbije, odluku o zatvaranju svih restorana, ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Po riječima Dzemila Divanefendića, načelnika Gradske uprave i člana Štaba, odluka stupa na snagu večeras u 20 sati.

“Naše inspekcijske službe kontrolišu i primjenu mjera Vlade koje se tiču okupljanja više od pet ljudi na jednom mjestu. Do zatvaranja lokala, inspekcija će kontrolisati primjenu propisa da udaljenost između lica mora biti dva metra.”

Divanefendić ističe da su inspekcijski službenici do sada izricali opomene, ali da će, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, biti kažnjeni svi oni prekrše propisana pravila. Na Štabu je saopšteno da je prethodnog dana evidentirano masovno okupljanje građana na sportskim terenima i igralištima, pa je usvojena odluka o njihovom zatvaranju.

“Ne smije biti okupljanja. U svrhu kontrole stanja, na terenu će delovati uposlenici Sportsko – sajamske ustanove “Pendik”, i “Direkcije za izgradnju gradskog građevinskog zemljišta”.
“Radnici “Direkcije” demontiraće, po nalogu Gradskog štaba sva dječja igrališta i zatvoriti ih, kao i sportske terene i teretane na otvorenom, “, rekao je načelnik GU.

Rukovodilac Odeljenja za stambeno – komunalne poslove GU izvjestio je Štab da su svi upravnici stambenih zgrada na teritoriji Novog Pazara kontaktirani i date su um instrukcije u vezi dezinfekcije zajedničkih prostorija u zgradama.

Divanefendić je podsjetio na važnost primjene mjere Vlade kojom se u izuzetnim situacijama i po propisanim kriterijumima omogućava ograničen izlazak lica starijih od 65 godina, iz njihovih domova.

“Njima je omogućeno da samo nedeljom, u vremenu od 4 do 7 časova ujutru obave nabavku životnih namirnica. U tu svrhu, Graskoj upravi je juče stigao spisak marketa koji će u pomenutom vremenskom intervalu biti otvoreni za građane starije od 65 godina”,rekao je načelnik GU Džemil Divanefendić.

 

Marketi u kojima Novopazarci stariji od 65 godina, nedeljom mogu pazariti namirnice u vremenu od 4 do 7 ujutru su:
“Maxi” prodavnica u ulici Rifata Burdzevića, “Idea” u ulici Njegoševoj i dva objekta trgovinskog lanca “Aman”, jedan u ulici Avnoja i drugi u Čerkez mahali.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.