Hrvatska: Sakrio da ima koronavirus i došao na operaciju, drama u bolnici

346

 

U zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica u toku je epidemiološko postupanje zbog pacijenta koji je prije dva dana došao na hitnu operaciju, a kasnije se ispostavilo da je zaražen koronavirusom, jer je bio bliski kontakt druge zaražene osobe. O tom slučaju ranije danas je izviješteno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke, kojem je ranije potvrđen koronavirus. Inače, starije je životne dobi.

Operacijska dvorana, šok-soba i jedinica intenzivne njege se dezinficiraju, pacijenti su premješteni, a 12 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Još jedan pacijent zbog kontakta sa zaraženim pokazuje simptome, a test će napraviti i sam direktor. Sada se zbog toga otkazuju operacije malignih tumora i aneurizmi, objavila je večeras Hrvatska televizija.

 

“Jedan pacijent koji je ležao radi prijeloma do gospodina, je radi temperature premješten na odjel izolacije koji smo isto tako pripremili u zasebnoj zgradi i njegovo testiranje je u tijeku“, kazao je za HRT ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak.

Dodao je kako iz predostrožnosti do utorka neće biti operirani pacijenti koji zahtijevaju intenzivno liječenje. Siguran sam da smo do utorka ponovno u punoj funkciji, rekao je Zovak

 

U Hrvatskoj je u subotu poslijepodne potvrđeno ukupno 206 oboljelih od koronavirusa, što je 49 slučajeva novih zaraza više nego jutros, a 78 više u zadnja 24 sata, saopštio je ranije danas Nacionalni stožer Civilne zaštite. Dosad je testirano ukupno 2100 bolesnika, piše Index.hr.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je na konferenciji Nacionalnog stožera da je dosad zaraženo 12 ljekara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.