Rasim Ljajić o KORONI: Istinu je teško prodati, a laž svi kupuju

354

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocijenio je danas povodom širenja lažnih vijesti da nema roba na rafovima i goriva na pumpama da je, kako primećuje, ovdje “istinu tesko prodati, a da laž svi kupuju”.

Ljajić objašnjava da cijeli svijet troši manje nafte, da je u Kini potrošnja pala za 13 procenata kao i da zbog smanjenja saobraćaja na ulicama, ima viška nafte i goriva na pumpama.

“Logično je da će biti viška goriva… i onda neko pusti lažnu vijest i napravi kolaps…”, kaže LJajić i isiče da lažne informacije nanose štetu svim građanima u zemlji.

 

Ljajić kaže da svako može da vidi da su prodavnice dobro snabdevene i da ako u nekom trenutku pojedinog proizvoda nema na policama, to ne znači da se ne proizvodi, nego da je samo potrebno da se donese iz magacina.

“Garantujem da smo bolje snabdeveni, i da smo bolje dočekali situaciju nego bilo koja druga zemlja u regionu” napomenuo je ministar.

Aktuelna kriza je, kaže LJajić, pokazala koliko je značajno za zemlju kada država ima domaću proivodnju.

“To je velika sreća za nas, zato ćemo lakše prebroditi ovu krizu” rekao je Ljajić.

 

Život, kaže, mora da funkcionise, a kako je naveo, u aktuelnoj situaciji je teško naći balans između očuvanja zdravlja ljudi i toga da se umanje ekonomske posledice po ekonomiju.

(Kurir.rs/Tanjug)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.