VIDEO ISPOVIJEST / 29-godišnja sportska maserka preživjela KORONU, opisala čudne simptome

519

MLADA žena koja se oporavila od koronavirusa pisala je dnevnik na Instagramu u kojem je opisala svoje simptome po danima.

29-godišnja sportska maserka Kaelyn Sheedy iz Tampe (Florida) na Instagramu je opisala kako je preživjela gotovo dva tjedna izolacije. Kaže kako se zarazila koronavirusom tijekom putovanja u Italiju u veljači te otkriva kako se potpuno oporavila.

Tijekom bolesti imala je temperaturu do 39,4, bolove u mišićima i grlu, a svoj brzi oporavak pripisuje i tome što je bila u dobroj formi. Upozorila je ljude da pandemiju koronavirusa shvate ozbiljno te da se izoliraju ako treba.

Sheedy vjeruje kako se zarazila tijekom posjeta Milanu, a kaže kako je počela osjećati simptome dva dana kasnije. Na povratku letom iz Pariza dobila je temperaturu, a simptomi su joj se pogoršali kad je stigla u New York.

Kontaktirala je američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti, no oni su je poslali doma u Floridu. “Prva dva dana imala sam groznicu, oči su me pekle toliko da sam mislila da će ispasti”, rekla je za Fox 13.

View this post on Instagram

Everyone take a deep breath. I’m 29 and I made a full recovery. As of right now my recovered statistic isn’t showing up on maps or in the news. This should be a reminder that the information you’re reading and the statistics you’re seeing in the media may not be accurate. I did my entire isolation/quarantine process from inside my home, you can too. I never saw a Dr. face to face, I was okay. I was in contact with a Dr. and a bio scientist from the epidemiology team at the FLDOH daily but I wish I had had a recovery story to reference. This virus is going to effect everyone differently, this is just my experience. It wasn’t terrible. I hope this helps 🤍 Tested positive Feb 28th ▫️Symptoms ▫️ Day 1: 102/103 Fever • Dry Cough • Fatigue Day 2: 102/103 Fever • Dry Cough • Fatigue Day 3: No fever •Wet Cough • Green Mucus (indication of an upper respiratory infection) • Shortness Of Breath (I never felt impaired to the point of needing to be admitted to the hospital although I could see how someone w/ under lying conditions or elderly could have a more difficult experience) Day 4: Wet Cough • Mucus green/yellow) • Shortness Of Breath Day 5-7: Started supplement protocol • Wet Cough (more aggressive) • Shortness Of Breath Day 8-9: Wet Cough • Mucus (yellow/clear tinted with blood, this only last 2 days) Day 10-11: Dry cough • Mucus (first thing in the AM)• Felt 100% Physically Day 12: Asymptomatic • First Negative Test Day 13: Asymptomatic Day 14: Asymptomatic • Second Negative Test The challenges we’re all facing because of this pandemic are unsettling, disruptive and heart breaking. Everyone’s situation is different, please have compassion for others. Please take this serious. Please listen to officials during this time. If you think you’re sick please isolate yourself and contact a health care professional. Praying for the world.🙏🏽🤍

A post shared by @ kaelynsheedy on

 

 

“Nastavila sam imati groznicu i kašalj mi se pretvorio u mokri. Odmah sam znala što bi moglo biti kad sam počela imati problema s disanjem”, kazala je te dodala kako ju je boljelo grlo prvih nekoliko dana zbog suhog kašlja.

 

Otkrila je kako je osjećala bolove u mišićima (slično kao kod gripe), no nije imala glavobolje ni proljev. Kaže kako je uzela ibuprofen, no ne vjeruje da joj je to pomoglo već kaže da se oslanjala na detoksikaciju i jačanje imunosustava. Rekla je da je jela “čistu, zdravu hranu” da bi pojačala svoj imunitet.

Nakon što joj je dijagnosticiran COVID-19, Sheedy “nikad nije vidjela liječnika licem u lice”, ali je svaki dan razgovarala s liječnicom i bioznanstvenicom iz Floride preko Skypea ili telefonom.

“Odradila sam čitavu izolaciju i karantenu u svom domu”, napisala je na Instagramu. Sad kaže i kako joj je žao da su joj dopustili let do Floride jer se boji da je zarazila druge, a posebno brine za ranjivije skupine.

Na Instagramu je odgovarala na pitanja koja su joj ljudi postavljali, a otkrila je, između ostalog, kako je dobro spavala usprkos nekoliko besanih noći zbog anksioznosti kad je dobila dijagnozu.

“Bila sam jako umorna u početku”, kaže. Dodaje kako su joj prijatelji ostavljali namirnice na vratima, a njezina sestra s kojom je živjela iselila se na dva tjedna i samoizolirala nakon što se testirala i bila negativna na virus.

Sheedy je prije dva dana objavila na Instagramu kako se potpuno oporavila od bolesti, a testovi nakon 12. dana i 14. dana bili su negativni na COVID-19. Sad predlaže ljudima da se drže smjernica i prate savjete stručnjaka.

“Ovaj će virus utjecati na svakoga drugačije, ovo je samo moje iskustvo. Nije bilo strašno. Nadam se da ovo pomaže”, napisala je prije nego je opisala svoje simptome po danima.

1. dan: Temperatura 38,8 – 39,4, suhi kašalj, umor

2. dan: Temperatura 38,8 – 39,4, suhi kašalj, umor

3. dan: Nije bilo temperature, mokri kašalj, kratki dah, zeleni iscjedak iz nosa

4. dan: Mokri kašalj, zeleno/žuti iscjedak, kratki dah

5. – 7. dan: Mokri kašalj (agresivniji), kratki dah

8. i 9. dan: Mokri kašalj, žuta krvava sluz (to je trajalo samo dva dana)

10. i 11. dan: Suhi kašalj, gusta sluz (odmah ujutro), fizički 100% dobro

12. dan: Bez simptoma, prvi negativni test

13. dan: Bez simptoma

14. dan: Bez simptoma, drugi negativni test

“Molim vas, shvatite ovo ozbiljno i slušajte nadređene. Svačija situacija je drugačija, molim vas, pazite i na druge”, poručila je još.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.