Četvrti dan u Vuhanu nema novih zaraženih koronavirusom

627

 

Vuhan mora 14 dana da bude bez novih zaraženih da bi se ukinula stroga ograničenja kretanja i grad prestao da bude izolovan od ostatka provincije koja je i sama zatvorena za ostatak zemlje. U Kineskom gradu Vuhanu, gdje je izbila globalna pandemija koronavirusa, danas četvrti dan zaredom nije zabilježen nijedan novi slučaj.

 

Kina je prijavila 46 novih slučajeva u prethodna 24 sata, od kojih je 45 stiglo iz inostranstva.

Ministarstvo zdravlja nije saopštilo u kom gradu je registrovan jedan jedini slučaj koji nije povezan sa dolaskom iz inostranstva.

Ministarstvo je prijavilo još šest smrtnih slučajeva, jedan u Vuhanu, četiri u okolnoj provinciji Hubei, za jedan nije navedeno gdje.

 

Kina je do sada zabilježila ukupno 81.054 slučajeva i 3.261 sa smrtnim ishodom, dok je ukupno 72.244 ljudi izliječeno i pušteno iz bolnice.

Vuhan mora 14 dana da bude bez novih zaraženih da bi se ukinula stroga ograničenja kretanja i grad prestao da bude izolovan od ostatka provincije koja je i sama zatvorena za ostatak zemlje.

Iako socijalna distanca i izolacija za one one koji dolaze u Kinu i dalje važe, Kina nastoji da obnovi ekonomsku aktivnost.

 

Vuhan je centar ključne kineske autoindustrije, a poseban voz koji je prevozio više od 1.000 zaposlenih kompanije Dongfeng Motor Corporation stigao je u subotu popodne u grad, prvi put od izbijanja epidemije.

Svi su direktno poslati autobusom u fabrike ili stambene zajednice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.