Lončar: Trebaće nam 29 dana da broj zaraženih prestane da raste!

380

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je prva procjena kineskih stručnjaka, koji se od sinoć nalaze u Srbiji, da bi građani morali da se pridržavaju svih mjera protiv širenja korona virusa koje je Vlada propisala 29 dana da bi se situacija stabilizovala, odnosno da bi broj oboljelih prestao da raste.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da su kineski stručnjaci tu procjenu iznijeli upoređujući Srbiju sa oblastima u njihovoj zemlji sa sličnim brojem stanovnika i na osnovu svog iskustva u borbi protiv COVID19.

Lončar je naveo i da će tim medicinskih stručnjaka iz Kine do sutra popodne predstaviti set mjera koje su se u njihovoj zemlji pokazale kao dobre, a da su oni zadovoljni dosadašnjim mjerama koje je Srbija preduzela.

Ministar je rekao i da je od 222 osobe koje su testirane pozitivne na COVID19 131 do sada hospitalizovano, da se 15 nalazi na respiratorima, od toga troje “u prilično lošem stanju”, zbog drugih oboljenja koja takođe imaju.

Najavu potencijalno oštrijih mjera ograničenja kretanja građana Lončar nije nazvao “drastičnijim”, već mjerama koje spasavaju živote, a ocjenio je da građani i dalje nisu dovoljno ozbiljno shvatili situaciju.

Lončar je dodao da ako građani primjete ljude koji su nedavno došli iz inostranstva a koji krše mjere samoizolacije trebaju da budu upozoreni i prijavljeni.

“Naravo da će oni biti sankcionisani”, zaključio je Lončar.

Izvor: Sandžak Danas/Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.