Dječji dispanzer djeluje po novom režimu, ambulantna medicinska ustanova dostupna odraslim osobama

561

 

Roditelji djece na Novom tržištu sve informacije o radu pedijatra, bilo da se radi o starom ili novom ambulanti, mogu dobiti na internetskoj stranici Doma zdravlja Doma, gdje su kontaktni telefoni objavljeni.

“Usluga je reorganizirana zbog vanrednog stanja. Prva smjena počinje od 7 ujutro i do 12:30. Tada počinje druga smjena, koja se završava u 17:30.
Molim roditelje, zbog zdravlja djece i njih samih, da posjete dispanzeru samo kad za to postoje ozbiljne indikacije. Dispanzer će raditi od 7 do 18, a od 18 do 22 sata, djelovat će samo stari školski dispanzer, gdje će jedan ljekar i jedna medicinska sestra dežurati, u slučaju hitne potrebe. Telefoni su, ponavljam, objavljeni na web stranici Doma zdravlja Novi Pazar i svi ljekari su apsolutno dostupni “, rekao je dr Despotović.

 

Prva i druga smjena vikendom, dok vanredno stanje traje, odvijaće se, prema njenim riječima, samo u staroj, gornjoj ambulanti.

Što se tiče odraslih korisnika zdravstvenih usluga, ambulanta medicine rada bit će dostupna u svim okolnostima svim pacijentima, bez obzira na liječnika koji je izabran, i bez obzira na to je li njihova zdravstvena knjižica ovjerena ili ne.

 

“Ovo je ambulanta u kojoj će se pojaviti svi pacijenti s područja Novog Pazara, koji imaju temperaturu i grip poput simptoma. Prije svega, mislim na uporni, produženi kašalj i kratkoću daha. Zbog novog režima radnog vremena u Domu zdravlja, , da primam pacijente od 7 do 18 sati. Opremljen je po svim standardima, stoga još jednom molim svoje sugrađane da u narednom periodu ne odlaze u Dom zdravlja i dežurne hitno “, apelirao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

 

Za pacijente s ovim zdravstvenim stanjima dostupni su telefonski brojevi, fiksni kontakt telefon Medicinska medicina i tri mobilna broja koja mogu nazvati tokom određenog radnog vremena. Tako dežurni doktor može ih uputiti kome tačno prijaviti i šta treba raditi.

 

“Za sve ostale pacijente koji nemaju simptome gripa i gripe, a to se prije svega odnosi na hronične bolesnike, traže se da se obrate telefonskim brojevima svojih izabranih ljekara, dostupnim na web stranici Doma zdravlja, u medijima i na društvenim mrežama. “, rekao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

Sve informacije o radu Doma zdravlja pratite na www.dznovipazar.rs




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.