ZZJZ u Valjevu obustavio rad! PETORO radnika zaraženo koronom!

344

Valjevski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) obustavio je rad laboratorija na dvije nedjelje, zato što je kod petoro zaposlenih pozitivan test na koranavirus, saopšteno je ova ustanova. Do tada će analize raditi Zavod u Šapcu.

Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija inportovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog. Preduzete su mjere izolacije (dvije nedjelje) stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim.

U saopštenju se dalje navodi da su prioritetni poslovi, a to je pored ostalog i kontrola vodosnabdijevanja Kolubarskog okruga – hemijska i mikrobiološka analiza vode u centralnim vodovodima, organizovani sa Zavodom za javno zdravlje Šabac.

Rad na analizama od Zavoda za javno zdravlje u Čačku preuzeo je Zavod u Kraljevu. Prema zavničnim informacijama koje su prenijeli mediji više od 30 radnika Zavoda u Čačku nalazi se u karantinu, jer su bili u kontaktu sa koleginicom – doktorkom, koja je jedna od četiri osobe u Čačku kod koje je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Ona je, ne znajući da je inficirana, dolazila uredno na posao, bila u kontaktu sa ostalim medicinskim osobljem, i, postupajući po epidemiološkim pravilima, sada su u kućnoj izolaciji, gdje će provesti najmanje 14 dana.

Zavod za javno zdravlje u Čačku nije prekinuo rad.

Izvor: Sandžak Danas/N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.