TREĆA ŽRTVA korone u Srbiji! Preminula žena (60)!

322

Srbija mijenja pristup borbi sa korona virusom u danu kada je žena stara 60 godina postala treća žrtva pandemije, najavio je predsjednik države Aleksandar Vučić.

Promjena pristupa, uz savjete kineskih stručnjaka, podrazumjeva trijažu pacijenata i slanje u karantine i onih koji imaju blage simptome virusa.

Najnoviji podaci pokazuju da je u Srbiji od korona virusa zaraženo ukupno 249 osoba, od kojih je 27 registrovano u ponedjeljak, a među njima ima i medicinskih radnika iz Valjeva.

Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 48 sati početi masovna testiranja, ali da za sada neće biti proširivanja policijskog časa.

„Bolje da mi krenemo u napad, nego da pustimo da korona polako izjeda naš organizam“, rekao je Vučić i dodao: „Do sada smo se branili, sada je vrijeme da krenemo u ofanzivu“.

Predsjednik Srbije je kazao je da bi mogli biti smješteni u Beogradu na Sajmu ili u Studentskom gradu, dok će u Novom Sadu i Nišu vjerovatno to biti sale Čair ili Spens.

Pandemija korona virusa „raste“, ocijenio je Tedros Adhanom Gebrejesus, direktor Svjetske zdravstene organizacije.

„Trebalo je 67 dana da od prvog prijavljenog slučaja da se dostigne 100,000 zaraženih, 11 dana do sljedećih 100,000, i samo četiri dana za trećih 100,000″, rekao je u Ženevi.

Sve se više govori i o odlaganju ljetnjih Olimpijskih igara u Japanu, pošto su Kanada i Australija najavile da neće poslati sportiste na ova takmičenja.

Izvor: Sandžak danas/Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.