Državljani Srbije peti dan u autobusu, crnogorski državljani odleteli za Podgoricu

639

 

Crnogorski državljani koji su pet dana bili zarobljeni u autobusu iz Luksemburga blokiranom na granici između Austrije i Mađarske otputovali su danas avionom koji je obezbjedila Vlada Crne Gore.
U avion za Podgoricu sa aerodroma u Beču ukrcalo se 80 državljana Crne Gore i tri državljanina Albanije. Putnike do aviona ispratio je crnogorski ambasador u Austriji Željko Perović. Po sletanju u Podgoricu putnici će biti upućeni u karantin od minimum 14 dana.

 

Dok su svoju dramu napuštanja EU u ovom kriznom periodu crnogorski putnici ostavili za sobom, 29 državljana srbije koji su sa njima krenuli u četvrtak 19. marta u 12h iz Luksemburga autobusom Simon Voyage Berane, još uvjek se nalaze u autobusu u međuzoni između Austrije i Mađarske.

Oni na žalost još uvek ne znaju kada će i kako stići do Srbije jer izgleda da niko ne mari za njih, kao i za još mnogo srpskih državljana koji se nalaze na više aerodroma i graničnih prelaza širom svijeta.

Putnici za Srbiji već peto veče spavaće u autobusu u međuzoni između Austrije i Mađarske

 

Zajedno sa putnicima iz Srbije u autobusu su i dvojica vozača koji čekaju rasplet ove situacije. Još uvjek se čeka tranzitna dozvola od strane srpskih vlasti za autobus kompanije Simon Voyages Berane, kako bi mogli da njihove državljane dovezu u Srbiju, uz garanciju da će vozači moći da uđu u Crnu Goru.

Čekamo sutrašnji dan da vidimo nazire li se riješenje ovog problema. Putnicima i vozačima želimo da budu jaki i istraju u ovoj teškoj situaciji.

Prema informaciji koju nam je poslao jedna od putnika, Ernad Pepić, imaju za sada dovoljno hrane.

 

Izvor RADIO LUKEMBURG
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.