Stanje u Novom Pazaru nepromjenjivo, privrednici maksimalno pomažu

432

Situacija u Novom Pazaru je nepromenjena, odnosno, nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID19. Po riječima dr Šefadila Spahića, direktora novopazarskog Zavoda za javno zdravlje i člana lokalnog Štaba za vanredne situacije, do sada je na analizu dato ukupno 13 uzoraka i svi su, što je najvažnije, negativni.

 

” Sa današnjim danom nemamo ni klinički ni virusološki dokazanih slučajeva, ali se, prateći situaciju u okruženju, stvari se malo komplikuju. U protekla 24 sata pojavili su se prvi oboljeli u Sjenici i Kraljevu. Bez obzira na sve, epidemiološka situacija je pod kontrolom, a licu koje je bilo u kontaktu sa osobom iz Sjenice izrečena je mjera kućnog zadržavanja”, rekao je Spahić, naglašavajući da će u toku dana na analizu biti proslijeđen i uzorak uzet od izolovanog lica.

 

U samoizolaciji se do ovog momenta, po riječima Spahića, nalazi 502 osobe i sve su dobrog opšteg stanja. On je istakao da je u novonastalim okolnostima od velikog značaja i to što je dobro organizovan tim koji radi u ambulanti Medicine rada. Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić uputio je zahvalnost novopazarskim privrednicima. “Uspjeli su da za kratko vreme sašiju preko 60 hiljada maski, tako da su sve zdravstvene ustanove u tom dijelu dobile adekvatnu zaštitu, baš kao i sva javna preduzeća i ustanove u gradu. Obezbjedili su nam i nekoliko zaštitnih uniformi, neophodnih u radu”, rekao je Spahić, ističući da će u narednih par dana, maske koje su sterilisane i pripremljene Novi Pazar uputiti kao pomoć Zavodu za javno zdravlje u Mitrovici.

 

Tokom jučerašnjeg dana privedeno je 12 lica kod dežurnog sudije zbog kršenja zabrane kretanja od 17h do 5h. Najblaža kazna je 4 meseca kućnog pritvora nakon nagodbe, a očekuju se rizogoroznije mjere novčane kazne i zatvora.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.