Štab za vanredne situacije Raškog upravnog okruga o međuopštinskoj saradnji

396

 

Na zasjedanju Štaba za vanredne situacije Raškog upravnog okruga istaknuta je dobra saradnja lokalnih samouprava, u situaciji kada su, kako je rekao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, problemi zajednički.

 

“Dosta toga, za razliku od prve nedelje, funkcioniše normalno. Redovno je snabdevanje vodom i grijanjem, redovno se čiste i dezinfukuju ulice. Policija takođe dobro obavlja svoj posao i sve su institucije umrežene u cilju funkcionisanja grada, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući kao najvažniji podatak da u Novom Pazaru za sada nema obolelih.

“Sve zdravstvene ustanove su na nivou zadatka i preduzimaju se mere predostrožnosti, ali je izuzetno važno istaći da su građani savjesni a privrednici izuzetno angažovani u obezbheđivanju zaštitnih maski, za šta su aktivirali svoje proizvodne pogone. Kad je o zaštitnoj opremi riječ, izašli smo u susret i pružili podršku susednim opštinama. Preduzetnici su dobijali i određene količine dezinfekcionih sredstava za stambene zgrade. Sve to, uz poštovanje mjera od strane lica koja su u samoizolaciji, ali i svih drugih građana, doprinosi dobroj opštoj situaciji u Novom Pazaru”, zaključio je gradonačelnik Biševac.

 

Načelnik Raškog upravnog okruga Ljubomir Simović istakao da su usaglašeni stavovi oko sprovođenja određenih uredbi, zaključaka i mjera Vlade.

“Dobro smo organizovali. Od Tutina do Vrnjačke Banje nije bilo većih problema. Na teritoriji Raškog okruga je sve dobro snabdeveno i namirnicama i neophodnim dezinfekcionih sredstvima. Građani su se odazvali pozivu i ponašaju se odgovorno. Uz solidarnost i maksimalnu angažovanost ispunićemo, nadam se, sve što se od nas u ovoj situaciji očekuje”, poručio je Simović.

“U naredne dvije nedelje treba odgovoriti izazovima. Biće, što je izuzetno bitno, novih testiranja. Raški okrug za sada odlično stoji i nadam se da će tako biti do kraja”, zaključio je Simović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.