Zbog kršenja MJERA VLADE SRBIJE izrečena kazne u visini od 7 miliona dinara

268

 

Za tri poslednja tri dana prekršajni sudovi u Srbiji kaznili su ukupno 148 osoba zbog kršenja naredbi Vlade Srbije o ograničenom kretanju u vanrednom stanju radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ukupna vrijednost prekršajnih kazni iznosi oko sedam miliona dinara, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

 

Kažnjeni su građani koji su prekršili naredbu o ograničenju kretanja, policijski čas, koji su išli u parkove iako to od juče nije dozvoljeno, šetali pse mimo propisanih uslova itd.

Prema podacima Ministarstva pravde u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, trenutno se nalazi ukupno 75 građana koji su prekršili mjeru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija, a uskoro ih čeka početak suđenja za krivicno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. U Vršcu su trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica.

 

Optužnim predlozima koji su već podnijeti protiv okrivljenih tužilaštva su sudu predložila da ovim okrivljenima izreknu kazne od tri godine zatvora, odnosno maksimalnu kaznu za krivicno djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije”, za koje se svi terete.

 

Ova lica su iako im je radi sprečavanja širenja zaraze korona virusom preporučena mjera kucnog karantina od 14 ili 28 dana, svojevoljno napuštala izolaciju i tako dovodila svoju okolinu i druge građane u opasnost od zaraze.

PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.