PALA KOSOVSKA VLADA!

434

Kosovska vlada je večeras pala, a Aljbin Kurti više nije premijer.

Kako piše prištinska “Gazeta”, poslanici su nakon rasprave večeras izglasali nepovjerenje Kurtiju. Za nepovjerenje Vladi glasao je 81 poslanik, 32 ih je bilo protiv, jedan je bio uzdržan.

Za tu odluku, između ostalih, poslanici DSK koji su do samo prije nekoliko sati bili formalno koalicioni partneri “Samoopredjeljenja”, su i pokrenuli čitavu priču o smjeni aktuelnog premijera.

Očekivano, njih je u tome podržala većina opozicionih stranaka, na čelu sa DPK Kadrija Veseljja.

Rasprava u kosovskoj skupštini trajala je cio dan, a obilježile su je svađe unutar stranaka, pauze, ali i jedan neočekivana ponuda, a neko će reći i ucjena.

Naime, prije popodnevne pauze, kosovski ministar odbrane Anton Ćuni, inače funkcioner DSK, ponudio je Kurtiju da povuče odluku o razrješenju sada već bivšeg ministra Agima Veljiua (DSK) i bezuslovno ukine takse, kako bi njegova stranka povukla prijedlog za obaranje kosovske vlade.

To, međutim, u ovoj partiji nije naišlo na odobravanje, zbog čega je reagovao potpredsjednik DSK Agim Veljiu, koji je kazao da Ćuni nema ovlašćenja da nudi takvu nagodbu Kurtiju, i da to nije stav DSK-a.

Izvor: Sandžak Danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.