NE SUMNjA SE NA KORONA VIRUS / Bračni par iz PRIJEPOLjA smješten u UŽIČKU BOLNICU

388

Bračni par je, u toku poslednjih deset dana testiran i rezultati nisu potvrili zaraženost korona virusom.

„Ne treba žuriti sa neprovjerenim informacijama. Dosta ljudi se testira i u mnogo slučajeva se ne potvrdi inficiranost korona virusom već bude u pitanju grip, alergija, bronhijalna astma ili nešto slično, naglasila je dr Katarina Ristović iz Zavoda za javno zdravlje Užice povodom spekulacija u pojedinim medijima da je navedeni bračni par sumnjiv na korona virus.

Da li je bračni par zaista zaražen znaće se tek za 48 sati, kaže dr Ristović.

„Ovih dana obavljaju se učestala testiranja a lica sa ozbiljnijim simptomima zadržavaju se ne samo na infektivnom već i na drugim odeljenjima, kako bi dobili odgovarajuću zdravstvenu negu, istakla je dr Ristović.

U konkretnom slučaju, kako Polimlje saznaje, bračni par iz Prijepolja, starosti iznad 65 godina, smješten je na plućno odeljenje sa respiratornim smetnjama i temperaturom ali pod sumnjom na bronhijalnu astmu. Oni su već jednom, u toku poslednjih deset dana testirani i rezultati nisu potvrili zaraženost korona virusom.

Ona je podvukla da Zavod za javno zdravlje ubuduće neće imati blagovremene informacije o potvrđenim slučajevima zaraze. Riječ je o tehničkim ptoblemima jer je pritisak na Institut sve veći zbog učestalosti testiranja tako da će rezultati stizati kasnije za jedan dan u odnosu na ranije.

M.C.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.