COVID19.RS napravio pometnju u Novom Pazaru i Sjenici oko korone!

805

Juče je na zvaničnom sajtu Batut-a, covid19.rs ažurirana statistika po gradovima vezana za broj oboljelih od virusa Covid 19, i uz Novi Pazar je pisao broj 2. Uz Novi Pazar na istom sajtu i danas stoji broj 2. Ne samo da nije ispravljena prethodna greška, već je broj oboljelih dupliran.

Podsjetimo, prvi oboljeli “pripisan” Novom Pazaru je osoba iz Raške čiji je uzorak poslat u Torlak, a koji, kako je bio pozitivan, automatski je unesen u bazu podataka Batuta i greškom pripisan Novom Pazaru.

Takođe, Sjenica je prvi sandžački grad u kojem je registrovan slučak zaraze korona virusom, a na sajtu covid19.rs danas uz Sjeniceu stoji broj 0, što možete vidjeti u prilogu:

Sandžak Danas portal je objavio vijest o pojavi virusa u Novom Pazaru oslanjajući se na zvanične podatke Batuta, a i nezvanično iz razgovora sa direktorom Zavoda za javno zdravlje, dr Spahićem, koji je tada rekao da su tri uzorka poslata i da još uvijek nema potvrde o zarazi, ali da će je biti sigurno čim je objavljena na zvaničnom sajtu Batuta covid19.rs i da se ona samo čeka.

Ovom prilikom portal Sandžak Danas se izvinjava svojim čitaocima zbog objavljivanja informacija koje, iako su na zvaničnim državnom sajtu objavljene, ipak nisu potvrđene instituciji u Novom Pazaru koja je zadužena za to.

Redakcija Sandžak Danas

Foto: printscreen covid19.data.gov.rs
3 thoughts on “COVID19.RS napravio pometnju u Novom Pazaru i Sjenici oko korone!

 1. Sjenicanka

  Ma ljudi u Sjenici nema zarazenih to je samo prica koja nije potvrdjena. Ta devojka o kojoj se pise isla je na testiranje i nije pozitivna.

  Reply
 2. NP

  Jedan je Pazarac jedan Rašcanin u Zavodu u N. Pazaru.
  Po istom principu Sjeničaci su pripisani Zavodu u Užice.
  To je cela priča.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.