Majka zaražena koronom rodila ZDRAVO dijete!

420

U poznatoj rimskoj bolnici “Gemeli” rođen je dječak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena sa korona virusom. Novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na korona virus, koji je bio negativan, a drugi će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana.

Ovo je važna vijest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zarazena virusom Kovid-19 i ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dijete.

U bolnici “Gemeli” napravili su posebno odjeljenje za trudnice koje su zaražene korona virusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na Kovid-19.

– Čini se da se žene koje se zaraze Kovid-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virusom. Takođe, u većini slučajeva trudnice s infekcijom Kovid-19 pokazuju blage simptome zaraze – izjavio je profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemeli.

U GAK “Narodni front” u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, rodila dječaka koji je dobio ocjenu 10. Majka i beba su dobro.

Izbor: Sandžak Danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.