Vučić: Moguća pomoć od 100 eura svim punoljetnim građanima

781

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija na ozbiljan način pripremala i posvetila oporavku poslije krize. Najavio je ojačavanje programa “Srbija 2025”, kako bi ljude zaposlili kroz infrastrukturu i sačuvali i one koji su se vratili u zemlju.

“Neke druge zemlje će se teže oporaviti od nas. Želim da im nađemo posao, da učestvuju u našoj privredi ti dobri ljudi koji su naučili odgovornost na radu tamo gde su radili. Da ostanu u našoj zemlji”, rekao je on.

Upitan da li misli na onih 400.000, za šta ga neki okrivljuju da se obrušio na njih, Vučić je uzvratio pitanjem “jel sam kriv što sam ih pustio ili što nisam”.

Kazao je da prema tim ljudima ima najbolji odnos, jer su to građani naše zemlje, ali je i činjenica da se njihovim dolaskom proširio korona virus.

Ukazao je da se hvatao za glavu ne zbog njihovog dolaska, već nediscipline.

Razmišljamo o pomoći od 100 eura svim punoletnim građanima
Predsjednik Srbije izjavio je da se, u okviru mjera nametnutih korona epidemijom i udarom na ekonomiju, razmišlja o tome da se svim punoljetnim građanima Srbije na poklon da po 100 eura.

“To je veliki novac u masi, dakle to je još oko 520 miliona eura. Svakom punoletnom građaninu, zaposlenom, nezaposlenom, penzioneru, ko god da je, jednokratno”, otkrio je Vučić gostujući na TV Prva.

Istakao je da će siromašnim građanima to puno značiti, kao i da će tako biti pojačana potrošnja, kako bi se podigla ekonomija.

Izvor: Tanjug




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.