Gradonačelnik Novog Pazara obišao radnike Čistoće

378

NOVI PAZAR – Ekipe JKP ”Gradska čistoća” koje su tokom čitavog dana bile na terenu, radile na iznošenju smeća, čišćenju i pranju ulica obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima kao i menadžment tog preduzeća.

Gradonačelnik Biševac i direktor Emin Omerović najpre su obišli radnike na Deževskom putu koji su u tom dijelu grada radili na iznošenju smeća, a potom i u naselju Selakovac gdje je isti posao obavljala druga ekipa.

I cisterne gradske Čistoće bile su na terenu. U popodnevnim i večernjim satima dezinfikovale su i prale u naselju Ćeremidžinica te u Ulici Gradskoj.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je prilikom obilaska radnika JKP”Čistća” da su i oni heroji u situaciji vandrednog stanja koji aktivno rade održavajući grad čistim, te da će gradsko rukovodstvo učiniti sve da im omogući bolje uslove rada.

Biševac je danas za RTV Novi Pazar najavio i kupovinu novih kamiona za izošenje smeća i cisterne za pranje ulica.

” Cilj nam je da im omogućimo što bolje funkcionisanje kako bi i njihove usluge koje pružaju našim građanima bile na najvišem nivou, zato smo i tokom većeg dijela dana sa njima na terenu jer oni u ovoj vanrednoj situaciji zaista jesu naši heroji. Takođe apelujem na građane da se odgovorno ponašaju i na taj način ovim ljudima olakšaju posao. Kako bi nam grad i u ovoj situaciji ali i ubuduće bio čist potrudićemo se da kupimo dva nova kamiona za iznošenje smeća i cisternu za pranje ulica, s obzirom su čistoća i higijena imperativ naročito u ovom trenutku” kazao je Biševac.

Podsjećamo Biševac je tokom vikenda obišao i druga javno-komunalna preduzeća, gradski Vodovod i Toplanu za koju je obezbijeđeno 150 tona mazuta kako bi grijanje i u ovim danima bilo uredno i kvalitetno.

Direktor JKP ”Gradska čistoća” Emin Omerović kazao je da se radi punim kapacitetima, te da su aktivnosti u skladu sa aktuelnom situacijom i pojačane.

”Mi nismo uvodili minimum procesa rada već sve funkcioniše kao u redovnom režimu. Da bismo nastavili tako da radimo potrebno nam je da građani blagovremeno izvrašavaju obaveze prema našem preduzeću, u ovom trenutku vršeći svoje uplate posredstvom banaka ili kod inkasanata na terenu” kazao je Omerović.

On je istakao značaj održavanja javne higijene i kazao da aktivnosti Ćistoće ne smiju da stanu.

Omerović je dalje objasnio da se tokom pranja ulice i dezinfikuju s obzirom da se u pijaću, hlorisanu vodu, kojom se pune cisterne, dodaje i određena količina takozvane Žavelove vode , odnosno natrijum hipohlorita, koji je u upotrebi u zemljama EU, te u mnogim zemljama u svijetu, a njegova primjena, objašnjava Omerović, daje dobre rezultate prilikom dezinfekcije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.