Kraljevo: Osamnaest lekara Zavoda za javno zdravlje u izolaciji

431

Kod doktorke Zavoda za javno zdravlje Kraljevo utvrđeno je prisustvo virusa korona zbog čega je pored nje još 17 lekara iz Zavoda stavljeno u izolaciju, izjavio je danas direktor tog Zavoda doktor Aleksandar Macan. Kako je Macan naveo za Tanjug, s obzirom da je kod njihovog lekara potvrđen virus korona, može da se kaže da je situacija normalna.

“Preusmjerili smo sve snage kako bi se poslovi iz Zavoda normalno odvijali”, kazao je Macan.

Dodaje da su izlistani svi koji su bili u kontaktu sa doktorkom i da je po riješenju Sanitarne inspekcije odstranjeno još 17 radnika u samoizolaciju, odnosno zajedno sa tom doktorkom ukupno 18 lekara.

“Kompletni epidemiološki kadar iz Zavoda je odsutan i sada nakon male konfuzije u jutrošnjim satima smo se konsolidovali i pružamo sve usluge koje Zavod može da radi u ovakvim uslovima”, naveo je Macan.

Dodaje da će u svim poslovima imati i pomoć Instituta Batut i da su spremni za dalje postupanje u epidemiji.

Prema njegovim riječima, na teritoriji grada Kraljeva za sada su registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, a na teritoriji opština Raška i Vrnjačka banja, za koje je Zavod u Kraljevu takođe nadležan, tri odnosno dva slučaja osoba sa potvrđenim novim virusom.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.