Penzioner kažnjen sa 100.000 dinara jer je četiri puta prekršio zabranu izlaska!

429

U Srbiji je od 17. marta policijski čas kojim je apsolutno zabranjen izlazak na ulicu u urbanim sredinama svim licima starijim od 65 godina, a u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ta odluka ipak nije bila dovoljna da neke penzionere zadrži kod kuće.

Proteklih dana Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu više puta je apelovao na sugrađane da smanje socijalne kontakte i izlaske i da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema drugima.

Međutim, u posljednja 24 sata registrovana su dva kršenja zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa, a jedan od prekršaja napravila je osoba starija od 65 godina i to ni manje ni više nego – četvrti put!

Kako saznaju Novosti, riječ je o starijem sugrađaninu koji živi u centru grada i svi ga znaju. Policija je odlučila da mu progleda kroz prste, opomenula ga je jednom, drugi, pa i treći put.

Međutim kada su penzionera i sinoć zatekli na ulici, shvatili su da moraju da budu radikalniji, posebno što on nikakvo opravdanje nije imao za svoj postupak.
Jednostavno, izlazio je napolje da se prošeta.

– Licu je po kratkom postupku kod sudije za prekršaje sinoć izrečena kazna od 100.000 dinara. Drugo lice dobilo je kaznu od 50.000 dinara, s obzirom da je ovu mjeru prekršilo prvi put – saopštili su iz Štaba za vanredne situacije.

Predsjednik opštine Dejan Kovačević zamolio je još jednom sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, a posebno je skrenuo pažnju mlađim sugrađanima da nema okupljanja na javnim mjestima, parkovima ili sportskim terenima.

Prema njegovim riječima, ovakva okupljanja biće strogo kažnjavana, a policija će u narednim danima pojačati kontrolu.

Izvor: Sandžak Danas/Luftika
Foto: ilustracija
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.