Brnabić: U Srbiji zaista jeste RATNO STANJE!

345

Vlada Srbija će povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da je Srbija uradila sve kako bi građani Srbije bili informisani tačno i pravovremeno i kako nijedna informacija ne bi bila sakrivena od javnosti, ali da će povući nedavno usvojenu odluku kako se ne bi “bacila senka na sve na čemu je država mukotrpno radila”.

“Iako vjerujem da ova uredba štiti sve, građane, medicinske radnike i porodice, od lažnih vijesti i neprovjerenih informacija, da se ne bi bacila sjenka na sve što smo mukotrpno radili, vlada će danas, prije zasjedanja kriznog štaba, povući ovu uredbu”, rekla je Brnabić.

Vlada Srbija će povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona kaže da vjeruje da će zbog povlačenja uredbe država mnogo više vremena provesti u borbi sa lažnim vijestima, koje se, kako kaže, svakodnevno plasiraju.

U tom smislu, pominje lažnu vijest o 24-časovnoj zabrani kretanja, da su aktivisti SNS tražili novac da bi donijeli pomoć, te da u kliničkim centirma nema opreme.

„Borićemo se više, biće nam potreban dodatni napor“, rekla je Brbabić i dodala da ovo vanredno stanje u Srbiji zaista jeste ratno stanje.

Vlada Srbije je usvojila Zaključak o informisanju u vrijeme pandemije koji propusuje centralizaciju javnih informacija o pandemiji tokom vanrednog stanja.

Ta odluka predviđa da se sve informacije u vezi sa pandemijom saopštava premijerka Ana Brnabić ili osoba koju ovlasti krizni štab.

Izvor: Sandžak Danas/B92

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.